Prezenţă arhierească la hramul catedralei din Oneşti

Data: 22 Iunie 2021

În Duminica Rusaliilor, Înalt­preasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a slujit Sfânta Liturghie la catedrala cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din municipiul Onești, cu prilejul hramului. Din soborul de preoţi au făcut parte și părintele pro­topop Ioan Bârgăoanu și părintele paroh Justinian Alupei.

În cadrul slujbei au fost hirotesiți întru iconom stavrofor preoții Alexandru Pânzaru, Petru Pavăl și Andrei Turcu, fiind evidențiată activitatea pastoral-misionară deosebită a acestora.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit despre lucrarea sfințitoare a Duhului Sfânt în viața omului și despre conlucrarea cu harul divin în perspectiva desăvâr­șirii.

Tot acum, părintele Constantin Alupei, fostul protopop al Oneștiu­lui, a primit cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, `Crucea Țării de Jos”. De ase­menea, părintele paroh Justinian Alupei a primit o diplomă de vrednicie și daruri duhovnicești de la Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, care a apreciat modul în care se desfășoară lucrările la zidirea catedralei oneștene sub coordonarea sfinției sale și în mod deosebit a menționat buna chivernisire a fami­liei numeroase pe care o are.

După Sfânta Liturghie a fost oficiată slujba Vecerniei, în cadrul căreia au fost binecuvântate ramurile de tei ce s-au împărțit credincioșilor.

Părintele paroh Justinian a mul­țumit Înaltpreasfinției Sale în numele preoților slujitori pentru pre­zența în mijlocul credincioșilor din Onești, pentru distincțiile oferite și i-a dăruit din partea slujitorilor catedralei un condei personalizat, în semn de apreciere pentru poemele pe care le scrie spre folosul duhovnicesc al poporului binecredincios.