Prezenţă ortodoxă la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 09 Mai 2023

Înaltpreasfinţitul Părinte Nichita, Arhiepiscop de Thyiateira şi Marea Britanie (Patriarhia Ecumenică), a participat sâmbătă, 6 mai 2023, la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea al Marii Brtianii, informează Orthodox Times. În cadrul evenimentului din Catedrala Westminster Abbey, ierarhul ortodox a rostit o rugăciune pentru ca Dumnezeu să-l ocrotească în toate faptele pe care noul monarh le va săvârşi în numele Lui. Eparhia britanică a anunţat că duminică, 7 mai 2023, în toate bisericile ortodoxe din jurisdicție a fost săvârşită, la finalul Sfintei Liturghii, o slujbă de Te
Deum pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra regelui.

Între oaspeţii din întreaga lume prezenţi la încoronarea Regelui Charles al III-lea s-a numărat şi Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, se arată pe site-ul oficial jerusalem-patriarchate.info. Untdelemnul folosit pentru ungerea monarhului a fost sfinţit de Patriarhul Teofil în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în ziua de vineri, 3 martie 2023.

În fruntea procesiunii de încoronare a fost purtată Crucea de Wales, în mijlocul căreia au fost încastrate două fragmente din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, oferite monarhului britanic de Papa Francisc.