Prima zi de Paști la catedrala din Arad

Un articol de: Arhid. Claudiu Condurache - 18 Aprilie 2023

Sfintele Paști au început duminică noaptea la Catedrala Arhiepiscopală din Arad cu slujba Învierii săvârșită de către Înaltprea­sfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu slujitorii catedralei.

În bătaia clopotelor și cu sunete de toacă, chemând creștinii la rugăciune și la vestirea bucuriei praznicale a Învierii, chiriarhul împreună cu soborul slujitor și mulțime mare de credincioși au înconjurat catedrala, iar mai apoi, în fața lăcașului de cult, au cântat troparul ,,Hristos a înviat”, precum și celelalte rânduieli ale slujbei Utreniei Învierii. La momentul cuvenit, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei a rostit un cuvânt de învățătură, referindu-se la perioada pascală ca la o modalitate pe care Dumnezeu a ales-o ca să-l împace pe om cu El.

În Ziua Învierii, dimineața, Înaltpreasfinția Sa a slujit Sfânta Liturghie la catedrală, înconjurat de un sobor format din preoții și diaconii lăcașului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala mixtă a Catedralei Arhiepiscopale, condusă cu multă măiestrie de către diaconul Laviniu Morariu.

Tot duminică, ierarhul a slujit Vecernia Învierii, denumită ,,Slujba celei de-a doua Învieri”, tot la Catedrala Arhiepiscopală din Arad.