Principala cauză a tragediei din Muntenegru

Data: 28 Iunie 2013
Anchetatorii au stabilit că autocarul român implicat în accidentul din Muntenegru se deplasa cu o viteză de 80 de kilometri pe oră, potrivit datelor înregistrate de tahograf, de două ori mai mult decât limita admisă pentru acest sector de drum. „La acest moment nu pot dezvălui detalii despre cum conducea şoferul înainte de accident. Aceste date vor fi conţinute în raportul final, care va fi gata săptămâna viitoare“, a declarat procurorul Vojislav Grujic, citat de cotidianul muntenegrean „Vijesti“.
 
La câteva ore după tragedie, în timpul investigaţiei, echipe ale poliţiei, specialişti şi procurori au emis ipoteza că accidentul s-ar fi produs probabil din cauza vitezei excesive şi a carosabilului alunecos. 
 
Aceeaşi concluzie ar reieşi şi din analiza urmelor lăsate de pneuri. Este posibil ca, tot din cauza vitezei excesive, autocarul să se fi lovit de zidul de beton, de panourile de semnalizare rutieră şi feroviară, precum şi de parapetul podului, pe care l-a rupt şi a căzut în prăpastie. În urma accidentului, 18 români şi-au pierdut viaţa, iar alţi 29 au fost răniţi.