Proiecte dedicate Centenarului

Un articol de: Elena Gabriela Zamora - 07 August 2018

Comitetul interministerial dedicat pregătirii Centenarului Marii Uniri a aprobat, în şedinţa de vineri, 23 de proiecte, a anunţat ministrul culturii, ­George Ivaşcu, acestea fiind defalcate pe două categorii: 7 proiecte propuse de autorităţile locale, cu o valoare totală de aproximativ 11 milioane de lei, şi 16 proiecte propuse de ministere şi instituţii centrale, cu o valoare totală de peste 12 milioane de lei.

În ceea ce privește situaţia generală a programelor dedicate Centenarului Marii Uniri, ­George Ivaşcu a precizat că au fost aprobate în total 529 de proiecte, cu o valoare totală de 100 milioane de lei. Dintre acestea, 362 de proiecte sunt propuse de autorităţile locale și au o valoare totală de 50 milioane de lei, iar 167 de proiecte sunt propuse de ministere şi instituţii centrale, cu o valoare totală de 50 milioane de lei. Toate proiectele aprobate în Comitetul interministerial, indiferent de categoria din care fac parte, sunt publicate pe site-ul Ministerului Culturii, a anunțat Ivașcu.

Ministrul a anunțat și că în perioada următoare va avea loc selecția proiectelor, 232 la număr, depuse de ONG-uri în perioada 18 mai - 18 iunie 2018. „În perioada imediat următoare se vor desfăşura analiza şi evaluarea eventualelor contestaţii depuse pentru finalizarea procesului de selecţie şi a listei definitive care va fi publicată pe site-ul ministerului şi care va fi supusă aprobării în cadrul următoarei şedinţe a Comitetului interministerial, ce va avea loc până la finalul acestei luni”, a spus George Ivaşcu.