Răspundem cititorilor: Tinctura de urzică vie poate diminua efectele cancerului gastric
Paul D., Bucureşti: "Unchiul meu, de 63 de ani, suferă de cancer gastric. Aş dori să ştiu ce tratamente propune prof. Constantin Milică pentru această afecţiune. Vă mulţumesc"
Prof. Constantin Milică :
- infuzie de urzică vie (două linguriţe herba uscată la 250 ml apă clocotită); se beau 2-3 căni pe zi, într-o cură de 2-3 săptămâni;
- infuzie din flori şi frunze de arnică, datorită conţinutului ridicat în principii antitumorale;
- infuzie din amestec de gălbenele (200 g) şi urzică vie (200 g) la doi litri apă clocotită; se bea câte o cană (250 ml) înainte de mesele principale;
- decoct din rădăcini de angelică (250 ml), la care se adaugă 4 g frunze de pelin; se ţine acoperit 10 minute şi se bea fracţionat în cursul zilei, alternativ cu decoct din flori de gălbenele;
- infuzie din amestec cu: gălbenele (40 g), trifoi roşu (40 g), ţintaură (40 g), coada-calului (30 g), troscot (30 g), ciuboţica-cucului (20 g), salvie (20 g), urzică vie (20 g), năpraznic (20 g) şi pelin (10 g); se iau 2 linguriţe din amestec la 250 ml apă clocotită, se infuzează acoperit 2-5 minute, se strecoară, se adaugă o linguriţă bitter suedez şi se beau 2-3 căni pe zi;
- macerat de obligeană cu o linguriţă rădăcini uscate şi măcinate la 250 ml apă rece; se ţine 12 ore la temperatura camerei, se încălzeşte puţin şi se beau 6 linguri pe zi (câte o lingură înainte şi după mesele principale);
- tinctură de urzică vie din 20 g rădăcini uscate şi măcinate care se macerează timp de 10-14 zile în 100 ml alcool 700; se iau câte 20 de picături de 3 ori pe zi;
- tinctură 10% din amestec de flori de arnică şi gălbenele, stigmate de şofran, frunze de busuioc, tuia şi zârnă, herba de coada-şoricelului, saschiu, rostopască, busuioc de câmp şi scoarţa rădăcinilor de dud alb (în părţi egale); se iau câte 5-10 picături, de trei ori pe zi, după mesele principale, în cure de 1-2 luni pe trimestru. Cu 20-30 de minute înainte de mese se iau 20-30 de picături de ulei de mentă sau de busuioc, diluate în apă;
- suc din frunze proaspete de urzică vie sau măcrişul-iepurelui din care se iau câte 1-2 linguriţe, înainte de mese, având efecte diuretice în eliminarea toxinelor din sânge;
- suc din amestec cu flori de coada-şoricelului (100 g), frunze de pătlagină (300 g) şi herba de păpădie (200 g), din care se ia câte o linguriţă înainte de mese;
- pulbere din lichen de piatră, uscat şi măcinat fin, din care se iau 4-6 linguriţe pe zi, pe stomacul gol, având puternice acţiuni antitumorale. Efectele cresc dacă se combină cu pulbere de brusture sau de echinaceea (în proporţii egale).