Realizări în comunități din Caraș-Severin

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 31 Mai 2024

În Parohia Măgura din Protopopiatul Caransebeș, județul Caraș-Severin, au fost ridicate o capelă mortuară și o troiță în fața bisericii parohiale. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a mers la finalul lunii mai în această comunitate și a binecuvântat lucrările efectuate. 

Foarte mulți copii și tineri îmbrăcați în straie populare au fost alături de credincioși și au­to­ritățile locale la binecuvântarea capelei mortuare cu hramul „Duminica Sfântului Apostol Toma” și la sfințirea troiței. Răspunsurile au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caran­sebeșului.  Ierarhul i-a oferit ctitorului Petrică Gander Ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”, iar părintelui paroh Petru Tită Stanciu și celorlalți ctitori ai capelei le-a înmânat diplome de recunoștință.

Cu acest prilej, Părintele Episcop Lucian a binecuvântat și Centrul Cultural din Măgura.

De asemenea, chiriarhul i-a cercetat și pe credincioșii din Parohia Teregova, unde a binecuvântat lucrările realizate la Liceul Tehnologic „Sfântul Dimitrie” în prezența profesorilor și a elevilor unității de învățământ.