Recunoaştere europeană pentru trei produse alimentare româneşti
România a obţinut Premiul Superior Taste pentru trei produse alimentare care beneficiază astfel de recunoaştere internaţională unică, după cum informează Ambasada României la Bruxelles, citată de Agerpres. Premiile obţinute de România sunt pentru produsul Luna Solai - ulei din seminţe de dovleac presat la rece, care a primit 2 stele din maximum de 3; Brânza de burduf de la ferma Căţean din judeţul Braşov şi Elixir - ulei de floarea-soarelui presat la rece, din Turda, care au primit câte o stea. Potrivit sursei citate, la eveniment a fost prezentă şi societatea Aviputna SRL, din Goleşti, Vrancea, producător de ouă sub marca „Din Ogradă”.
Premiul Superior Taste este o recunoaştere internaţională unică bazată pe evaluarea a 120 de chefs şi somelieri care sunt lideri de opinie şi experţi în gusturi, eticheta „Superior Taste Award” fiind un instrument puternic de marketing. (Oana Nistor)