Resfințirea bisericii din Parohia Sărmășel, Protopopiatul Luduș

Un articol de: Oana Rusu - 02 Octombrie 2023

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit slujba de sfințire a Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Sărmășel, Protopopiatul Luduș, în Duminica a 19-a după Pogorârea Sfântului Duh. Ierarhul a oficiat, apoi, dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, adresându-se celor prezenți, ierarhul a spus: „Sub icoana și candela Născătoarei de Dumnezeu, omul credincios se roagă cu lacrimi aceleia care, cu duioșie maternă, mijlocește de-a pururi pentru noi. Sălășluindu-se în slava Împărăției veș­nice, ea rămâne în veci făptura cea mai nedespărțită de Dumnezeu, cea mai puternică în transmiterea darurilor, în producerea minunilor și în protejarea noastră sub sfințitul ei Acoperământ, acel văl de apărare care ocrotește toată creația. Iată de ce tot creștinul ortodox o venerează pe Maica Domnului în glasul cântărilor bisericești, numind-o «Apărătoare Doamnă» și cerându-i milostivirea caracteristică prin care noi ne izbăvim de nevoi, necazuri și dureri”.

La finalul Sfintei Liturghii, pr. paroh Simion Birou a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, iar ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfrumuse­țarea și renovarea lăcașului de cult au primit din partea ierarhului diplome de aleasă cinstire.