Reţete naturiste recomandate în pancreatită

Data: 07 Octombrie 2012

 

Nalba de grădină:

MACERAT: dintr-o lingură de rădăcini uscate şi măcinate la 250 ml de apă clocotită; se mai fierbe încă două minute, se lasă să macereze 4 ore, se strecoară şi se bea câte o cană pe zi, fracţionată în mai multe reprize.

 

Lichenul de piatră:

INFUZIE: dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită; se fierbe încă 5 minute şi se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Se strecoară şi se beau 3 ceaiuri reci pe zi pentru stimularea secreţiilor pancreatice.

 

Anason:

INFUZIE: dintr-o linguriţă de fructe pisate peste care se toarnă 300 ml de apă clocotită; se lasă să infuzeze 20 de minute, se strecoară şi se bea întreaga cantitate în trei reprize, înainte de mesele principale, având rol stimulator al funcţiilor pancreatice.

 

Coada-racului:

INFUZIE: dintr-o lingură de pulbere din plantă uscată peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită; se mai fierbe două minute, se lasă vasul acoperit timp de 15 minute, se strecoară şi se beau două ceaiuri pe zi, după mesele principale.

Amestec de plante:

- rădăcini de arnică (20 g);

- flori de muşeţel (20 g);

- frunze de mentă (20 g);

- rădăcini de păpădie (20 g);

- rădăcini de valeriană (20 g).

DECOCT: dintr-o lingură de amestec, uscat şi mărunţit, la 250 ml de apă rece; se fierbe două minute, se lasă să infuzeze, acoperit, 10 minute, se strecoară şi se beau două ceaiuri pe zi.

Amestec de plante:

- herba de pelin alb (20 g);

- fructe de chimion (20 g);

- frunze de mentă (60 g);

- rădcini de revent (20 g);

- rădăcini de valeriană (40 g).

DECOCT: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml de apă rece; se fierbe două minute, se lasă să infuzeze 10 minute, se strecoară şi se beau două ceaiuri pe zi.

Amestec de plante:

- herba de traista-ciobanului (20 g);

- rădăcini de cicoare (20 g);

- rădăcini de ghinţură (20 g).

DECOCT: dintr-o lingură de amestec, uscat şi măcinat, la 250 ml de apă rece; se fierbe

5 minute, se lasă să infuzeze, acoperit, 10 minute, se strecoară şi se beau două ceaiuri pe zi.