Revista presei

Un articol de: Tudor Călin Zarojanu - 02 Noiembrie 2020

Zi-de-zi semnalează că IPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din Parohia Fânațe, Protopopiatul Târgu Mureș, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit un cuvânt de învățătură: „Trăim un timp în care diavolul s-a pornit cu înverșunare să distrugă făpturile omenești. El le face pe acestea să se prosterneze, să se închine unor idoli noi precum banii, plăcerea, orgoliul, necurăția și sacrilegiul. Îndepărtându-ne de Dumnezeu și tolerând păcatul, ba chiar declarându-l legitim, se extind calamitățile și catastrofele pe acest pământ”.

Bihor Online anunță că s-a lansat Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din România, care include 10 locașuri de cult din Bihor și peste 160 la nivel național. Lansarea a avut loc în cadrul evenimentului „Protejarea și valorificarea cultural-turistică a monumentului istoric Biserica de lemn din Valea Crișului, Bihor”, organizat de Agenția de Management al Destinației (AMD) Bihor, Parohia Ortodoxă din Valea Crișului și Episcopia Română Ortodoxă a Oradiei, cu sprijinul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. AMD Bihor a creat un audioghid care poate fi ascultat de pe telefonul mobil. A doua opțiune este de a accesa link-ul explorebihor.ro/valeacrisului.

Adevărul și întreaga presă scriu despre cei trei creștini asasinaţi în Biserica Notre Dame din Nisa: o femeie de 70 de ani a fost decapitată, o alta de 30 de ani a fost înjunghiată de mai multe ori, iar unui bărbat i s-a tăiat gâtul. Motivul atacului este neclar, dar a avut loc în ziua în care lumea musulmană sărbătorea ziua de naştere a profetului Mahomed. Atacatorul, rănit de forțele de ordine, a strigat „Allah akbar” inclusiv la spital. După atentat, un preot din oraş a declarat că în ultimele zile existaseră ameninţări cu posibile atacuri la apropierea Zilei tuturor sfinţilor. Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat solidaritatea cu Franţa: „Aceste atacuri teroriste ale unor islamişti radicali trebuie să înceteze imediat. Nici o ţară, Franţa sau alta, nu le mai poate tolera!”. Atacul de la Nisa s-a produs la două săptămâni după asasinarea unui profesor de liceu din regiunea pariziană prin decapitare de către un islamist cecen în vârstă de 18 ani.