Rezultatele evaluării compozițiilor de la Festivalul „Lăudați pe Domnul!”

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 07 Octombrie 2022

Lucrările înscrise la sec­țiunea „Compoziție” a celei de-a 14-a ediții a Festivalului-concurs „Lăudați pe Domnul!” au fost evaluate joi, 6 octombrie, la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din București.
Premianții de la categoria I - Lucrări psaltice sunt, în ordinea punctajului: Cătălin Cernătescu din București; preot Virgil Ioan Nanu din București; preot Alexandru Cristian din județul Ilfov și Andrei Predescu din București, aceștia clasându-se împreună pe locul al treilea. Diplome de participare au obținut: Alexandru Vranău din județul Suceava; Ionuț-Adrian Perțea din județul Buzău; diacon Cosmin-Vlăduț Mironescu din județul Vaslui; și Oana-Maria Vardianu din județul Ialomița.

Câștigătorii categoriei a II-a - Lucrări religioase armonice/polifonice sunt, în ordinea punctajului: Alexandru Semeniuc din județul Suceava; Dorin Alexandru Gelu Hotea din județul Maramureș; Mihnea Dușcă din București. Au obținut, de asemenea, diplome de participare: arhidiaconul Răzvan-Constantin Ștefan din județul Ilfov; Oana-Maria Vardianu din județul Ialomița; Cristian Mihail Paraschiv din București; Răzvan Ioan Timiș din județul Mara­mureș; Matei Pop din județul Cluj; Robert Burcă din județul Botoșani; Andrei Miron din București; preot Cristian Alexandru din județul Ilfov; Serghei Danilov din județul Cluj; Marian Cristi Stroe din județul Vâlcea; Radu-Andrei Mihalache din județul Ilfov; Gabriel Rusu din județul Suceava.

Compozitorii clasați pe primele trei locuri la fiecare categorie vor fi premiați în cadrul concertului final al festivalului-concurs, în ziua de joi, 27 octombrie 2022, la Palatul Patriarhiei. Aceștia vor primi diploma festivalului-concurs, cărți și premii în bani. Ceilalți partici­panți la concurs vor primi, prin poștă, diplome de participare. Lucrările câștigă­toare vor fi publicate în reviste centrale bisericești și pe site-ul Patriarhiei Române.