Roma vrea să scape de taberele de ţigani până în mai 2008

Data: 08 Decembrie 2007

Numărul imigranţilor români care sosesc la Roma a înregistrat o scădere, în ultimele săptămâni, în timp ce numărul celor care părăsesc spontan capitala italiană este în creştere, a declarat joi primarul Romei, Walter Veltroni, citat de publicaţia electronică „RomaOne“. Afirmaţiile sale au fost sprijinite şi de chestorul Romei, Marcello Fulvi, care a furnizat date concrete în acest sens: „Făcând un bilanţ între numărul autocarelor care vin din România şi cel al autocarelor care pleacă spre România, acesta este negativ, după ce el s-a menţinut pozitiv timp de multe luni, în perioada în care numărul (românilor) era în creştere“.

Potrivit chestorului, românii care au părăsit Roma în noiembrie au fost cu circa o mie mai mulţi decât compatrioţii lor care au sosit în Roma. Conform datelor oficiale, aproximativ 6.000 de nomazi - în majoritate rromi români - au fost evacuaţi din tabere amplasate abuziv pe teritoriul oraşului.

„Obiectivul este acela de a asana toate taberele de nomazi de pe teritoriul Romei, până în aprilie-mai 2008“, a precizat Fulvi. Potrivit cotidianului „City“, la Roma continuă să existe 22 de tabere de nomazi autorizate de Primărie.