Românii petrec zilnic 3,6 ore online

Data: 17 Iulie 2014

Utilizatorii de internet din România petrec, în medie, 3,6 ore/zi online, în principal pentru a-şi verifica mesajele primite pe e-mail, dar şi pe reţelele sociale, pentru a comunica prin intermediul aplicaţiilor de chat, arată rezultatele unui studiu efectuat de compania de cercetare 360insights.

Principalele activităţi derulate de utilizatorii de internet din România sunt: verificarea e-mailului (82%), site-urile de socializare (68%), chat (64%), documentare pentru şcoală/muncă (64%) şi lectura ziarelor online (61%). Cercetarea 360insights din România a fost realizată pe un eşantion de 807 repondenţi.

Pe de altă parte, la nivel european, o cercetare întocmită de Samsung Electronics arată că adulţii din cinci ţări ((Marea Britanie, Franţa, Germania, Spania şi Italia) stau, în medie, 7,7 ore/zi folosind dispozitive IT&C, precum telefon mobil, televizor.

De asemenea, aproape două treimi (64%) dintre cei chestionaţi cred că tehnologia, cum ar fi telefoanele mobile, reţele sociale, e-mail etc; „i-a adus mai aproape“ de familiile lor. Jumătate dintre cei intervievaţi (52%) sunt de acord că tehnologia mobilă îi ajută să aibă mai multe conversaţii cu familia lor, iar unul din patru consideră că a rămâne în contact prin intermediul social media înseamnă că „îi înţeleg mai bine pe membrii familiilor lor“. (Cristina Zamfirescu)