Rugăciuni pentru pace la Adunarea Generală a Sinodului Episcopilor Romano-Catolici

Un articol de: Arhid. Alexandru Briciu - 24 Octombrie 2023

În perioada 4-29 octombrie 2023, la Vatican are loc prima sesiune a celei de-a XVI-a Adunări Generale a Sinodului Episcopilor Romano-Catolici, cu tema: „Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare, misiune”, informează vaticannews.va.

Pe lângă lucrările anunţate pe ordinea de zi a procesului sinodal, participanţii în frunte cu Papa Francisc au făcut apeluri repetate la oprirea focului în Ţara Sfântă, în Orientul Mijlociu şi în întreaga lume, precum şi la ajutorarea de urgenţă a răniţilor şi a refugiaţilor de război.

Oficiul de Presă al Sfântului Scaun a anunţat că duminică, 22 octombrie, Papa Francisc a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, despre „situaţiile de conflict din lume şi necesitatea de a căuta parcursuri de pace”, se mai arată pe vaticannews.va.

La lucrările Adunării Generale a Sinodului Episcopilor Romano-Catolici participă şi Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale, în calitate de delegat fratern, reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române.

Cea de-a doua sesiune a Adunării Generale va avea loc între 29 septembrie şi 2 octombrie 2024 tot la Vatican.