Salată caldă pentru micul dejun

Un articol de: Stavrofora Hristofora Rusu - 25 Ianuarie 2021

Ingrediente: 1 salată verde, 1 legătură de pătrunjel, 8 linguri ulei de măsline, 3 linguri oţet sau zeamă de lămâie, 2 linguri muştar, 4 felii de pâine ruptă bucăţi, 4 felii de bacon, 100 grame cârnat tăiat felii, 2 fire ceapă verde, 2 ouă, sare, piper.

Preparare: Se taie salata, se pune într-un castron împreună cu pătrunjelul tăiat mărunt. Se face un sos, amestecând uleiul de măsline cu zeama de lămâie sau oţet, muştar, sare şi piper. Într-o tigaie se prăjesc baconul şi cârnaţii câteva minute, apoi adăugăm bucăţelele de pâine, pe care le prăjim până se rumenesc. Ouăle le pregătim ochiuri, fierte două minute în apă clocotită, în care se adaugă sare şi o lingură de oţet. În castronul cu salată se pun baconul, cârnatul şi pâinea prăjită, apoi se amestecă cu sos. Se repartizează în două farfurii, iar deasupra se pune oul ochi fiert în apă şi se ornează cu ceapă verde.