Sărbătoare în Parohia Bărăbanț, Alba

Un articol de: Oana Rusu - 14 Iunie 2022

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Bărăbanț, Protopopiatul Alba Iulia, și a rostit cuvântul de învățătură la Biserica „Sfânta Treime” din localitate, cu prilejul hramului, la împlinirea a 100 de ani de la edificarea bisericii, în a doua zi de Rusalii.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, la finalul slujbei, preotul paroh Mihai Țârău a fost hirotesit întru iconom. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a săvârşit slujba Parastasului la șase luni de la trecerea la cele veșnice a preotului Ioan Țârău, păstor al comunității credincioșilor din Bărăbanț timp de 38 de ani.

În cuvântul rostit cu acest prilej, ierarhul a spus: „Învăţătura despre Sfânta Treime ne arată că Dumnezeu n-a părăsit lumea după ce a creat-o şi nici nu a lăsat-o la voia întâmplării. Dumnezeu- Tatăl a creat lumea, Dumnezeu-Fiul a restaurat-o, iar Dumnezeu-Duhul Sfânt o conduce spre desă­vârşire, încât creaţia devine o împărăţie a harului dumnezeiesc. (…) Dumnezeul treimic este un Dumnezeu personal Care ne eliberează de rele, oferindu-ne iertare, putere şi ajutor”.