Sărbătoare în Parohia Ernea

Data: 04 Mai 2014

Parohia Ernea din Protopopiatul Mediaş, s-a aflat în sărbătoare cu ocazia întâlnirii fiilor satului, prilej cu care au avut loc mai multe evenimente, între care dezvelirea unor plăci comemorative pe zidul bisericii parohiale, al fostei primării şi al Căminului Cultural, şi prezentarea „Monografiei satului Ernea“ de ing. Virgil Maier, fiu al satului şi organizator al evenimentelor. Sărbătoarea localităţii a început cu Sfânta Liturghie la biserica parohială la care au slujit 10 preoţi, fii ai satului sau preoţi în vecinătate, răspunsurile la strană fiind date de Grupul Psaltic „Sfântul Andrei Şaguna“ din Sibiu, condus de drd. Adrian Dobreanu.

A urmat lansarea „Monografiei satului Ernea“, eveniment, la care au luat cuvântul, pe lângă autor, viceprimarul localităţii, Elena Deac, şi alte personalităţi care şi-au amintit cu emoţie de meleagurile copilăriei şi de oamenii acestor locuri. După evenimentul de la biserica parohială, participanţii s-au îndreptat spre Monumentul Eroilor din sat, unde s-a oficiat slujba pentru iertarea păcatelor celor căzuţi în cele două războaie mondiale, s-au depus coroane şi au fost amintite faptele de eroism ale fiilor satului. Au fost dezvelite, apoi, plăcuţele comemorative cu ocazia celor 675 ani de atestare documentară a satului.

După agapa oferită, cei prezenţi s-au bucurat de un spectacol folcloric susţinut, pe scena de lângă Monumentul Eroilor, de interpreţi din zonă şi de ansamblul de femei din localitate. De asemenea, îmbrăcaţi în costume populare, elevii şcolii au prezentat un program artistic, coordonaţi de învăţătoare Anca Maria Ştef. (Pr. Marius Drăghici)