Schitul Bogâltin din județul Caraș-Severin și-a cinstit ocrotitorii

Un articol de: Arhid. Pavel Canea,   Darius Herea - 01 Iulie 2020

Pentru pelerinii care vin la Schitul Bogâltin din județul Caraș-Severin sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel a fost o zi specială. Acest așezământ monahal, ce se află în preajma munţilor Cornerevei, și-a cinstit ocrotitorii.

Cu prilejul hramului, Prea­sfin­țitul Părinte Lucian, Episcopul Ca­ransebeșului, a fost alături de obștea monahală și de credincioșii schitului și a oficiat Sfânta Liturghie în pridvorul așezământului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte și părintele stareț, ieromonahul Filotei Gherman. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul l-a hirotonit ­întru preot pe diaconul Ciprian Miclea, viețuitor în acest schit. 

„Ne-am bucurat de o vreme frumoasă și am putut sluji Sfânta Liturghie în pridvorul bisericii și foarte mulți credincioși s-au îm­părtășit cu Sfintele Taine, după două săptămâni de post și rugăciune. Le mulțumim tuturor cre­din­cioșilor care au poposit duhov­ni­cește la Schitul Bogâltin și îi felicităm pe toți cei care s-au implicat și se implică în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea și înfru­mu­se­țarea acestui schit important din sudul eparhiei noastre”, a spus în cuvântul de învă­țătură Prea­sfințitul Părinte Episcop Lucian. 

Schitul Bogâltin a luat fiinţă din dorinţa credincioşilor de a avea un locaş monahal în preajma munţilor Cornerevei, unde călugării să se roage neîncetat pentru lume. Piatra de temelie a bisericii s-a pus în anul 1949, construcţia schitului fiind dirijată şi executată de ctitorul Ioan Rădulescu, cu sprijinul credincioşilor din Bogâltin, Cornereva şi de pe valea Almăjului.