Schitul Nandru și-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Nectarie

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 10 Noiembrie 2023

În ziua pomenirii Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, joi, 9 noiembrie, Prea­sfin­țitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu- vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, și cu soborul de preoți și diaconi la Altarul de vară al Schitului Nandru, care și-a sărbătorit hramul.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul le-a vorbit credincioșilor despre câteva aspecte din viața cea minunată și plină de smerenie a Sfântului Ierarh Nectarie.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba Parastasului pentru Episcopul Gurie Georgiu și pentru binefăcători ai așeză­mân­tului monahal trecuți la cele veșnice.

La finalul slujbei, Preasfințitul Episcop Nestor a rostit un cuvânt de binecuvântare, mulțumind ctitorilor și binefăcătorilor pentru susținerea lucrărilor desfășurate la schitul de la Nandru. Cu această ocazie, ierarhul l-a hirotesit întru arhimandrit pe părintele Nifon Goangă, starețul așezământului monahal, oferindu-i și distincția eparhială Ordinul „Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop”, în semn de apreciere pentru lucrarea pasto­ral-misionară și administrativă pe care o desfășoară.