Se înăspresc controalele în perioada sărbătorilor pascale

Data: 20 Martie 2008

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a dispus intensificarea controalelor şi inspecţiilor în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale, când, în mod tradiţional, consumul de alimente creşte considerabil. Potrivit unui comunicat remis de conducerea ANSVSA, se vor întreprinde măsuri suplimentare de verificare asupra modului în care se produc, depozitează, transportă şi valorifică alimentele de origine animală şi non-animală, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Potrivit atenţionărilor ANSVSA, târgurile de animale sau punctele de sacrificare a mieilor, organizate de administraţia pieţelor sau târgurilor, vor fi supravegheate de personal sanitar-veterinar, pe toată durata funcţionării lor. Personalul de specialitate care asigură supravegherea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a pieţelor agro-alimentare va verifica documentele care atestă provenienţa şi salubritatea, modul de depozitare şi comercializare a acestora. „Produsele alimentare care nu se încadrează în parametrii de salubritate stabiliţi de legislaţia în vigoare vor fi retrase de la comercializare, iar comercianţii respectivi vor fi sancţionaţi. Totodată, va fi verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, transport, valorificare şi de alimentaţie publică“, se precizează în comunicatul ANSVSA.