Ședință a preoților din Protopopiatul Moinești

Un articol de: Pr. Cristian Ioan Balaban - 01 Feb 2021

Joi, 28 ianuarie, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Moinești, județul Bacău, a avut loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, ședința administrativă a preoților din Protopopiatul Moineşti, precedată de Sfânta Liturghie.

La această întrunire, delegat al Înaltprea­sfințitului Părinte Ioachim a fost părintele Alexandru Zamfir, consilier eparhial de la Sectorul administrativ-bisericesc și purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Primul moment pe ordinea de zi l-a constituit prezentarea de către părintele protopop Costel Mareș a raportului, în format PowerPoint, al tuturor activităților și proiectelor economice, pastoral-misionare și cultural-filantropice desfășu­rate în anul 2020 în Protopopiatul Moi­nești.

În partea a doua, părintele consilier Alexandru Zamfir a transmis, din partea Înaltprea­sfințitului Părinte Ioachim, arhiereasca binecuvântare, precum și urările de pace, sănătate și spor în misiunea desfă­șurată în parohiile încredințate spre păstorire.

Părintele Ovidiu Hereș, coordonatorul Centrului catehetic „Sfântul Nicolae” Poduri și responsabilul activităților catehetice din Protopopiatul Moinești, a informat pre­oții prezenți despre Concursul na­ți­onal catehetic „Biserica - familia românilor de pretutindeni”, des­fă­șu­rat în Patriarhia Română cu prilejul anului 2021 - Anul omagial al pas­torației românilor din afara României, prezentând descrierea, perioada de desfășurare, scopul și obiectivele acestuia.

La finalul acestei expuneri, părintele protopop a prezentat planificarea activităților ce vor fi desfă­șurate în anul 2021, precum și tematica conferințelor pastoral-misionare și a celor administrativ-economice propuse de către Sfântul Sinod spre a fi derulate în Protopopiatul Moinești în 2021 - Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor în Patriarhia Română.

Un ultim punct pe ordinea de zi a fost stabilirea ședinței cu personalul neclerical, joi, 3 iunie 2021.