Ședință administrativă a clericilor din Protoieria Ilfov Sud

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 27 Ianuarie 2023

La parohia ilfoveană Chiajna s‑a desfășurat joi, 26 ianuarie, ședința administrativă a clericilor din cadrul Protoieriei Ilfov Sud. Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a parohiei și de slujba Parastasului pentru clericii din cuprinsul protoieriei recent mutați la Domnul, precum și pentru ctitorii acestui lăcaș de rugăciune.

 Conferința a debutat cu un cuvânt introductiv al părintelui Ioan Bondar, protopop al Protoieriei Ilfov Sud, care a subliniat: „În contextul unei societăți marcate de individualism și secularizare, Biserica trebuie să acorde o atenţie deosebită pastorației persoanelor vârstnice, printr‑o intensificare a participării acestora la viața Bisericii, o implicare mai activă a familiei, Bisericii și societății în sprijinul persoanelor vârstnice, precum și o dinamizare a activităților social‑filantropice și culturale dedicate acestei categorii de credincioși”.

În continuare, diac. Adrian‑Daniel Simionescu, secretar eparhial coordonator la Centrul eparhial, a susținut un referat cu tema „Recunoștința ca formă de manifestare a iubirii creștine în pastorația vârstnicilor”.

La conferința preoțească a clericilor din Protoieria Ilfov Sud au mai participat și pr. Dumitru Ștefănescu, consilier la Sectorul administrativ‑bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor; pr. Alexandru‑Gabriel Negoiță, consilier eparhial la Sectorul cimitire, monumente și servicii funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor, și inspectori de la Centrul eparhial.

În partea a doua a întrunirii au fost dezbătute aspecte pastoral‑misionare și administrative privind activitatea unităților bisericești arondate teritorial Protoieriei Ilfov Sud, potrivit aceluiași comunicat.