Ședință administrativă a preoților din Moinești

Un articol de: Silviu Dascălu - 10 August 2023

Clericii din cadrul Protoieriei Moinești, din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, s-au întâlnit în ședință administrativă joi, 3 august.

La această întrunire, delegați din partea Înaltpreasfințitului Arhi­episcop Ioachim au fost părintele secretar eparhial Ciprian Ignat și părintele profesor Vlad Samoila, care au transmis din partea Înalt­prea­sfințitului Părinte Ioachim, chiriarhul locului, arhiereasca binecuvântare.

În prima parte a întâlnirii, preotul Daniel Prepelită a susținut comunicarea cu tema „Compozitori și psalți români care au contribuit la românirea și dezvoltarea muzicii psaltice”, iar în a doua parte, întâlnirea a continuat cu celelalte subiecte de pe ordinea de zi precum: programul Zilelor cultural-duhov­nicești ale Protopopiatului Moinești cu prilejul Anului omagial al pas­torației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților biseri­cești (psalți), proiectele sfârșitului de an și alte subiecte.

În încheiere, părintele secretar eparhial a subliniat bunele practici administrative și importanța păstrării lor, iar părintele protoiereu de Moinești, Costel Mareș, concluzionând, a delegat sarcinile părin­ților responsabili.