Ședință administrativă a preoților din Protoieria Sector 2 Capitală

Un articol de: Diac. Emilian Apostolescu - 11 Ianuarie 2024

În dimineața zilei de joi, 11 ianuarie 2024, preoții parohi din Protoieria Sector 2 Capitală s-au reunit în ședință de lucru. Întâlnirea a fost găzduită de Parohia Popa Soare și a avut loc în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Părintele Mihai Cristian Popescu, protopop al Protoieriei Sector 2 Capitală, a oferit mai multe informații cu privire la subiectele abordate de clericii participanți la această întrunire: „Astăzi, la biserica Parohiei Popa Soare a avut loc prima ședință din acest an în cadrul căreia au fost discutate mai multe probleme de ordin administrativ. În cadrul ședinței a fost prezentată noua contabilă a protoieriei, doamna Mihaela Ghioculeț, fiind totodată un moment festiv pentru doamna contabilă Ioana Nely Matei care, timp de aproape 30 de ani, a ocupat această funcție în Protoieria Sector 2 Capitală. Îi mulțumim pentru întreaga activitate, pentru profesionalismul, dedicația și fidelitatea sa față de Biserică, precum și pentru dragostea pe care a arătat-o în această grea slujire pe care a avut-o în protoieria noastră. Tot în cadrul acestei ședințe, preoții parohi au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Diploma comemorativă acordată cântăreților bisericești din Arhiepiscopia Bucureștilor. Aceasta va fi oferită într-un cadru festiv în următoarea duminică, după Sfânta Liturghie, cântăreților bisericești de la parohiile din Protopopiatul Sector 2 Capitală”, a afirmat părintele protoiereu.

În același timp, pe parcursul întrunirii, preoții participanți au fost îndemnați să propună proiecte de evenimente culturale, pastoral-misionare sau sociale care să se încadreze în tema Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, așa cum a fost declarat anul 2024 în Patriarhia Română.