Ședință administrativă în Protoieria Moinești

Data: 17 Aprilie 2024

Marți, 16 aprilie, în Sala „Melchisedec Ștefănescu” a Protopopiatului Moi­nești, a avut loc ședința trimestrială a preoților.

Întâlnirea a fost moderată de către părintele protoiereu Costel Mareș, împreună cu reprezentantul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, părintele Ilarion Mâță, consilier al Sectorului social-filantropic și misionar, și părintele Ioan Bârgăoanu, inspector eparhial.

După rugăciunea de început, a fost transmis cuvântul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhi­episcopul Romanului și Bacăului, iar apoi preoții prezenți au asistat la con­ferința cu titlul: „Forme ale pastorației și îngrijirii bolnavilor în Sfânta Scriptură”, susținută de către părintele Iulian Neagu, de la Parohia Prohozești II.

Ordinea de zi a fost completată de proiectele propuse de către părintele consilier Ilarion Mâță, și anume: un proiect socio-medical eparhial: „Caravana medicală „Sănătate în comunitate - Pe urmele sfinților vindecători” în Eparhia Romanului și Bacăului, și un alt proiect social-filantropic și medical: „Donează sânge, salvează o viață”. În continuare, părintele protopop Costel Mareș a adus în discuție diverse proiecte cultural-pastorale, catehetice și administrative, planuri ce se vor concretiza pe parcursul acestui an.