Ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale la Alba Iulia

Un articol de: Oana Rusu - 28 Ianuarie 2022

În sala de conferințe a Căminului bisericesc „Peregrinus” din municipiul Alba Iulia, s-a desfășurat joi, 27 ianuarie, şedința anuală a Consiliului eparhial şi a Adună­rii eparhiale din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Întâlnirile au fost prezidate de Înaltprea­sfin­ţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei.

La ședința Consiliului eparhial, membrii organismului, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități derulate în anul 2021. A urmat întrunirea membrilor Adunării eparhiale pe comisii de specialitate, lucrările fiind conduse de către preoţii consilieri eparhiali.

Conform Arhiepiscopiei Alba Iuliei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a săvârşit slujba de Te Deum, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile ce au fost revărsate asupra clericilor și credincioșilor din cuprinsul Arhi­episcopiei Alba Iuliei pe parcursul anului precedent. După acest moment de rugăciune, ierarhul, în calitate de președinte al Adunării eparhiale, a adresat un cuvânt de bun venit membrilor acestui organism eclezial deliberativ.

Lucrările au continuat cu prezen­tarea rapoartelor generale anuale de către preoţii consilieri eparhiali. În cadrul acestora, au fost eviden­țiate obiectivele care au fost atinse în anul 2021, fiind reliefate şi opor­tunitățile privind dinamizarea misiunii pastoral-misionare și cultural-filantropice în noul an. La fina­lul acestei reuniuni, Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a adresat mulțumiri tuturor membrilor din cuprinsul Consiliului eparhial și al Adunării eparhiale pentru activitatea desfășurată pe parcursul anului precedent.

În cuvântul rostit la finalul şe­dinței, ierarhul a spus: „După citirea rapoartelor, au luat cuvântul mai mulţi membri şi invitaţi. Astfel, s-au confirmat interesul şi bucuria pentru împlinirea eficientă a activităţii pastoral-misionare şi cultural-sociale în acest spaţiu transilvan. Clericii şi mirenii eparhiei noastre sunt conştienţi că Biserica e chemată să exercite slujirea sfântă într-un timp de criză economică, dar mai ales morală. De aceea, ei se străduiesc să fie mâinile întinse ale lui Hristos în această lume. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru toate”.