Sfânta Liturghie arhierească în Parohia Mititei, județul Bistrița-Năsăud

Un articol de: Darius Echim - 18 Feb 2020

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Mara­mureșului și Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Mititei, județul Bistrița-Năsăud, duminică,16 februarie. Pornind de la Pilda Întoarcerii Fiului risipitor, ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură şi a afirmat că „singura noastră salvare este pocăința”, cel mai concludent exemplu fiind fiul risipitor. În cadrul slujbei, diaconul Olimpiu-Ioan Vidican a fost hirotonit preot pentru Parohia Nimigea de Sus, Protopopiatul Năsăud. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. 

Parohul Călin Imbuzan a fost hirotesit iconom, iar membrii Comitetului și Consiliului parohial au fost distinși cu diplome de aleasă cinstire de către ierarh.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a oficiat o slujbă de pomenire pentru marele filantrop și mecenat ortodox Emanuil Gojdu (1802- 1870), la împlinirea a 150 de ani de la trecerea la Domnul și în contextul „Anului comemorativ al filantropilor ortodocși români”.

De asemenea, ierarhul a oficiat şi slujba sfeștaniei la noua casă parohială din Mititei, construită pe vatra vechii case parohiale, și a dăruit familiei părintelui Imbuzan o icoană cu Maica Domnului. Lucrările la casa parohială au început în anul 2016 și s-au realizat cu sprijinul credincioșilor parohiei, precum și al altor binefăcători.