Sfânta Lumină a ajuns în țara noastră

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 04 Mai 2024

De la Sfântul Mormânt, Sfânta Lumină a ajuns în seara aceasta, 4 mai 2024, și la noi în țară, cu o aeronavă care a aterizat în jurul orei 18:30 pe Aeroportul Interna­țional „Henri Coandă”. Darul a fost adus de o delegație română, condusă de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămin­telor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Pe aeroportul din Otopeni, delegația a fost întâmpinată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop- vicar patriarhal, care a făcut o scurtă declarație de presă, în care a subliniat impor­tan­ța acestui eveniment: „Mul­țu­mim Bunului Dumnezeu că și anul acesta, pe lângă lumina și bucuria sărbătorii, ne-a oferit și acest dar deosebit, Sfânta Lumină, care se aprinde în chip minunat în ajunul Învierii Mântuitorului la Sfântul Său Mormânt. Mulțumim autorită­ților aeroportului pentru acest moment deosebit, Ambasadei României la Tel Aviv pentru sprijinul pe care l-a acordat părintelui arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, pentru că, fiind timp de conflict militar, au fost necesare o mulțime de intervenții la autoritățile statului israelian și această disponibilitate a ambasadei s-a văzut și în faptul că aeronava românească a fost cea dintâi care a plecat de pe Aeroportul «Ben-Gurion»”. 

Preasfinția Sa a oferit apoi Sfânta Lumină în Salonul Oficial al aeroportului tuturor reprezentanților protoieriilor din Arhiepiscopia Bucu­reștilor și delega­țiilor din celelalte eparhii din țară.
De la aeroportul din Otopeni, Sfânta Lumină a fost adusă la Catedrala Patriarhală din București, unde a avut loc ceremonia primirii Sfintei Lumini.

Sfânta Lumină a ajuns și la credincioșii din Republi­ca Moldova.