Sfântul Gheorghe Pelerinul, sărbătorit în comuna Dulceşti

Data: 21 August 2020

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, luni, 17 august, biserica de lemn din Complexul „Condor“ din comuna Dulcești, judeţul Neamţ, s-a îmbrăcat în veșmânt luminos de sărbătoare, locașul de cult serbându-și ocrotitorul, pe Sfântul Gheorghe Pelerinul.

Un sobor de preoți, sub protia pă­rintelui protopop de Bacău, Dra­goș Alexandru Munteanu, au înăl­țat rugăciuni către Bunul Dumnezeu, Maica Domnului, sfinți și mai ales către Sfântul Gheorghe Pelerinul, mulțumind pentru binefacerile revărsate asupra tuturor închinătorilor și ctitorilor acestui sfânt chivot nemțean.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, părintele protopop a accentuat importanța rugăciunii în viața fiecărui credincios, dar mai ales pentru cei care călătoresc în țară sau străinătate și au nevoie de ocrotirea și pronia lui Dumnezeu. Totodată, părintele protopop a transmis celor prezenți binecuvântarea ierarhului și purtarea sa de grijă și i-a felicitat pe toți cei care în călătoriile lor găsesc timp să mulțumească sfinților și să înfru­mu­sețeze casa lui Dumnezeu.