Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, sărbătorit la Onești și Borzești

Un articol de: Pr. Daniel-Ionel Marari - 03 Iulie 2021

Protopopiatul Onești a organizat joi, 1 iulie, la Casa de cultură din Onești, un concert extraordinar de folclor - cântece patriotice și populare susținut de Corala bărbătească „Armonia” alături de Orchestra folclorică „Muzica Divertis”.

Vineri, 2 iulie, la ctitoria ștefania­nă din Borzești a fost săvârșită slujba Sfintei Liturghii, precedată de slujba Utreniei și a Acatistului Sfân­tul Voievod. Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele protopop Ioan Bârgăoanu, împreună cu preotul paroh Petrică Cautiș și un sobor de preoți. După ce credincioșii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, a fost săvârșit Parastasul ctitorilor acestui sfânt lăcaș.

În cuvântul său, părintele protopop Ioan Bârgăoanu a vorbit despre importanța pomenirii Sfântului Ștefan cel Mare.

„Este cu adevărat o bucurie pentru noi să-l omagiem pe Sfântul Ștefan cel Mare, cel pe care Biserica și neamul îl pomenesc astăzi, mai ales în acest loc care este numit de arhipăstorul nostru, Ioachim, Betleemul ștefanian, referindu-ne la biserica din Borzești. Aici este un loc unde ne găsim și ne regăsim cu toții, în fiecare piatră și fiecare însemn care se află pe acest lăcaș de cult”.