Sfaturi pentru utilizarea Sfintei Scripturi în predică pentru clericii caransebeșeni

Un articol de: Marius Nedelcu - 30 Octombrie 2019

În orașul-stațiune Băile Herculane, județul Caraș-Severin, s-a desfășurat joi, 24 octombrie, conferința de toamnă a preoților și profesorilor de religie din protopopiatele Caransebeș și Băile Herculane. Invitat a fost părintele profesor dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, care a susținut confe­rința „Actualitatea utilizării Sfintei Scripturi la propovăduirea de la amvon azi. Constatări și soluții”, în sala de conferințe a Hotelului Dacia. După prelegere au urmat întrebări din partea preoților și a profesorilor de religie, la care părintele profesor a răspuns. 

La acest eveniment au participat și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, și membrii Permanenței Consiliului eparhial. La final, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian i-a conferit părintelui Stelian Tofană Ordinul eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea”, clasa a II-a pentru clerici. „Îi mulțumim părintelui pro­fesor pentru că a dat curs invi­tației noastre ca să-i îndemne pe preoții și profesorii de religie să citească și să explice Cuvântul lui Dumnezeu de la amvon și de la catedră. Credem că asemenea confe­rințe trebuie repetate, astfel încât atât preoții, cât și profesorii de religie să utilizeze cât mai mult Sfânta Scriptură. La baza formării noastre spirituale a fost dintotdeauna și trebuie să rămână Cuvântul lui Dumnezeu”, a subliniat Preasfin­țitul Părinte Episcop Lucian. 

Părintele Stelian Tofană s-a întâlnit vineri, 25 octombrie, și cu preoții și profesorii de religie din protopopiatele Reșița și Moldova Nouă