Sfințire de biserică în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Un articol de: Pr. Răzvan Dimitrie Radu - 25 Septembrie 2023

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltprea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost prezent în mijlocul comunității din satul Putini, filie a Parohiei Buda Răchitoasa din Protoieria Bacău, pentru a resfinți biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” și pentru a binecuvânta sfârșitul lucrărilor de înălțare a așeză­mân­­tului social ocrotit de către Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Alături de ierarh s-au aflat preoți ai parohiilor învecinate coordonați de către părintele proto­iereu Eugen-Ciprian Ciuche, autorități locale, oameni de bine care au ajutat la finalizarea acestor lucrări de consolidare, reamenajare și zidire, precum și  credincioși ai comu­nității și nu numai. Momentul sfințirii a avut loc seara, după săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia.

Lucrările de reparații și construire au fost făcute din inițiativa părintelui paroh Benone Marchidan, care, ajutat de binefăcători, a reușit să redea comunității o biserică de zid în veșmânt nou, precum și un așezământ care să răspundă nevoilor sociale ale credincioșilor din acea zonă.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre bi­serica înnoită, ca mijloc de comuniune a omului cu Dumnezeu, îndemnând poporul în a urma preotului pentru a se regăsi astfel cu Iisus Hristos.

Pentru râvna depusă și jertfa neîntreruptă în ogorul mântuirii, spre a înnoi haina sfântului lăcaș și pentru a susține comunitatea prin activități socio-culturale, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotesit întru iconom stravofor pe părintele Benone Marchidan și a oferit distincții de vrednicie celor care au susținut edificarea acestor proiecte.