Sfințire de biserică și tundere în monahism la Diaconești

Un articol de: Pr. Cristian Ioan Balaban - 22 Noiembrie 2021

Duminică, 21 noiembrie, Înalt­preasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a săvârșit Sfânta Liturghie în mănăstirea băcăuană Diaconești.

După ce în dimineața zilei de 20 noiembrie ierarhul a sfințit biserica mănăstirii, cu hramurile „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” și „Sfintele Femei de Mir Purtătoare”, seara a fost săvârșită slujba Privegherii la sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, după care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat rânduiala tunderii în monahism a două rasofore, care au primit numele de Veronica și Ana.

Duminică, ierarhul a slujit Sfânta Liturghie.

După citirea pasajelor evanghelice, părintele protosinghel Nicolae Dănilă a evidențiat cele două lucruri despre care vorbește Mântuitorul nostru Iisus Hristos cu acest prilej: bogăția vremelnică a unui bogat solitar și bogăția cea nepieritoare a sufletului.

Tot în această zi, părintele ieromonah Paisie Curcuță, slujitor al Mănăstirii Diaconești, a fost hirotesit protosinghel.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a adresat mulțumiri maicii starețe Evloghia Chirvase, dar și tuturor celor prezenți.