Sfinţirea Mare a apei, la Catedrala arhiepiscopală din Arad

Un articol de: Protos. Iustin Popovici - 06 Ianuarie 2014

La sărbătoarea Botezului Domnului,  Înaltpreasfinţitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie şi slujba Aghesmei Mari la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Treime“ din Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa a sute de credincioşi.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre Agheasma Mare şi trăirea caracterului sublim al slujbei, ca şi al Tainei Sfântului Botez pentru fiecare creştin şi obştea întreagă, având vederea cerului deschis al Ortodoxiei, prin glasul Părintelui ceresc şi harul Duhului Sfânt, întărirea Cuvântului Întrupat. Referindu-se la rânduiala slujbelor din ziua de Bobotează, în mod special la slujba Sfinţirii celei Mari a apei, a arătat că aceasta cuprinde citiri sfinte din Vechiul Testament, prefigurând apa sfinţită, citiri din Noul Testament, prelucrate în rugăciuni înălţătoare dintre cele mai frumoase ale Bisericii.

În încheiere, Înaltpreasfinţitul Timotei a adresat credincioşilor prezenţi în număr impresionant părinteşti binecuvântări şi doriri de propăşire materială şi spirituală.

Credincioşii, cu multă răbdare şi în bună rânduială, au luat Agheasmă Mare din vasele anume rânduite în jurul Catedralei arhiepiscopale.