Simpozion dedicat Sfinților Trei Ierarhi la o parohie din Bocșa Română

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 02 Feb 2022

Biserica „Sfântul Nicolae” din Bocșa Română, județul Caraș-Severin, a organizat duminică, 30 ianuarie 2022, cea de-a 7-a ediție a Simpozionului „Sfinții Trei Ierarhi, modele de educație creștină”. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Biblioteca Orășenească „Tata Oancea”-Bocșa, se arată pe episcopiacaransebesului.ro.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, părintele Silviu Ferciug împreună cu părintele prof. dr. Dorel Viorel Cherciu le-au vorbit copiilor despre Sfinții Trei Ierarhi, ca modele de educație creștină.

În continuare, Gabriela Șerban a prezentat volumul „In memoriam prof. Ioan Cătană”, apărut la finalul anului 2021 la inițiativa Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea”-Bocșa. Cartea face parte din seria „Bocșa - istorie și cultură; 55”; colecția „Dascăli de frunte ai orașului Bocșa; 2”, la Editura TIM din Reșița.

La final, organizatorii au acordat diplome de apreciere celor implicați în proiect, dar și tinerilor Centrului Catehetic „Sfântul Stelian” Bocșa Română, se arată pe același site.