Slujbă de binecuvântare la o şcoală din Tulcea

Un articol de: Pr. Dr. Iulian-Mihail Vasile - 05 Decembrie 2012

Astăzi, Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârşit o slujbă de binecuvântare la Şcoala Gimnazială Nr. 12 din Tulcea, ce a primit cu acest prilej ca patron spiritual pe Sfântul Ierarh Nicolae.

 

După slujba de sfinţire, Preasfinţitul Visarion a rostit un cuvânt de învăţătură legat de viaţa Sfântului Ierarh Nicolae, prăznuit de Sfânta Biserică în data de 6 decembrie. "Sfântul Ierarh Nicolae a fost un om plin de învăţătură, dar şi de evlavie, de smerenie şi de sfinţenie. El este un prieten al copiilor pe care-i apără de răutăţi şi pe care-i îndeamnă la cinstirea părinţilor şi a dascălilor, ca şi la râvna în studiu şi cunoaştere. Ne bucurăm în chip deosebit că astăzi Şcoala Nr. 12 din Tulcea a primit ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Ierarh Nicolae şi că an de an în preajma zilei lui ne vom întâlni cu toţii, elevi şi profesori,", a spus Preasfinţia Sa.

 

 

La sfârşit, copiii au intonat colinde, au primit iconiţe cu Sfântul Nicolae, iar un grup coral a prezentat un scurt program artistic.

 

 

În aceeaşi zi, episcopul a participat în sediul Episcopiei la festivitatea de premiere a laureaţilor concursului cu tema "De la Sfântul Andrei la Sfântul Nicolae" organizat de către Episcopia Tulcii în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean.