Slujbă de pomenire pentru poetul Ioan Alexandru la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou

Data: 15 Decembrie 2021

Poetul creștin Ioan Alexandru a fost pomenit marți, 14 decembrie 2021, la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din Capitală, lăcaș de rugăciune la care participa periodic la programul liturgic și unde a fost săvârșită slujba de înmormântare. La slujba Parastasului au fost prezenți oameni de cultură, scriitori și apropiați.

„A fost o zi de bucurie duhovnicească pentru că l-am pomenit pe acest om cu mintea înaltă cât Munții Carpați, un mare iubitor de Dumnezeu, de Biserică și de țară. Le-am povestit celor prezenți faptul că l-am întâlnit pe Ioan Alexandru atunci când eram elev la Seminarul Teologic din București. Venea și vorbea ca un cleric. Atunci, puțini Îl mărturiseau pe Hristos cum o făcea Ioan Alexandru. Mulți se fereau, dar el mărturisea public, ceea ce arată caracterul său puternic. A fost un poet extraordinar, care a vorbit despre Sfinții Brâncoveni în imnurile pe care le-a scris. Nu întâmplător, în biserica aceasta, unde a fost prohodit Mihai Eminescu, a fost prohodit și Ioan Alexandru atunci când a plecat la cele veșnice. Trupul său neînsuflețit a fost apoi dus la Mănăstirea Nicula din județul Cluj”, a declarat pentru TRINITAS TV părintele paroh Emil Nedelea Cărămizaru.

În data de 25 decembrie se vor împlini 80 de ani de la nașterea poetului, iar în 16 septembrie s-au împlinit 21 de ani de la trecerea la Domnul.