Slujba din noaptea trecerii dintre ani la Catedrala Patriarhală

Un articol de: Diac. Andrei Butu - 01 Ianuarie 2022

În noaptea dintre ani, 31 decembrie 2021 - 1 ianuarie 2022, potrivit tradiției liturgice, credincioșii bucureșteni au participat la slujba trecerii dintre ani la Catedrala Patriarhală. Rânduiala specială de mulțumire și de binecuvântare la început de an calendaristic a fost săvârșită la miezul nopții de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai catedralei.
În cadrul slujbei a fost săvârșit Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, s-au înălțat rugăciuni de mulțu­mire pentru binefacerile dăruite de Dumnezeu în anul care s-a încheiat, precum și rugăciuni la intrarea în noul an calendaristic civil.

La final, Întâistătătorul Bisericii noastre a rostit un cuvânt de învățătură intitulat „Timpul vieții noastre se sfințește prin rugăciune și fapte bune”.

Credincioșii prezenți au primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel câte o icoană cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos, un pachet cu pâine binecuvântată și câte un calendar creștin-ortodox pentru anul 2022.