Slujbe de pomenire la Galați pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 01 Noiembrie 2019

În Arhiepiscopia Dunării de Jos au fost săvârşite miercuri, 30 octombrie, slujbe de pomenire pentru cei 64 de tineri care au trecut la cele veşnice în urma tragicului eveniment de la clubul Colectiv de acum patru ani.

O slujbă de pomenire a fost săvârşită în municipiul Galaţi, la Monumentul eroilor din faţa Prefecturii, acolo unde Înaltprea­sfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi, s-a rugat pentru odihna celor adormiţi, între care se află şi trei tineri din Eparhia Dunării de Jos, Valentina Florea din Galaţi, Petru Andrei Bucă şi Loredana Dărescu din Brăila.

În duh de rugăciune cu slujitorii prezenţi au fost adunați laolaltă rude și apropiați ai celor decedaţi, studenți, elevi şi numeroşi credincioşi, cu toții având în mâini lumânări aprinse. În cuvântul de mângâiere adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat importanţa comuniunii şi a unirii în rugăciune pentru cei pe care îi iubim și care au trecut în viața cea veșnică, subliniind totodată că lumina prezenței lor trebuie să o simțim între noi prin bunătate, iertare și solidaritate.

De asemenea, ierarhul a arătat că tinerii prezenți la acest moment de rugăciune sunt prietenii familiilor îndoliate și cei care le aduc acestora mângâiere, alinare și lumină prin tinerețea și dragostea lor. 
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Casian i-a binecuvântat pe tinerii prezenți și le-a oferit iconițe cu chipurile Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, așezând împreună cu aceștia o coroană cu flori.