Slujire arhierească în fiordul norvegian Førde

Data: 07 Aprilie 2014

Începând de vineri, 4 aprilie, Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a început o vizită pastorală în fiordurile de pe coasta de vest a Norvegiei. Primul popas duhovnicesc l-a făcut în parohia românească din oraşul Bergen, supranumit şi „Poarta fiordurilor Norvegiei”, unde a sâvârşit, în seara zilei de vineri, Denia Acatistului Bunei Vestiri.

Sâmbătă, 5 aprilie 2014, a săvârşit Sfânta Liturghie şi pomenirea morţilor în Parohia Ortodoxă Română „Înălţarea Domnului” din Førde, Norvegia. Credincioşii, alături de preotul lor Marius-Andrei Pop, s-au bucurat de slujirea chiriarhului lor, de îndrumările date în Taina Spovedaniei şi de cuvântul său de învăţătură rostit la Dumnezeiasca Liturghie. Cu prilejul acestei vizite, ierarhul le-a adus daruri duhovniceşti celor mici iar credincioşilor le-a oferit mai multe cărţi de zidire sufletească.

Duminică 6 aprilie, Sfânta Liturghie arhiereacă a fost oficiată în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Sfintele Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, Tatiana de la Craiova şi Suniva ” din oraşul norvegian Bergen, unde locuiesc în jur de 2.000 de români. (www.episcopiascandinavia.se)