Slujire arhierească în Parohia Cerbu din Episcopia Tulcii

Un articol de: Pr. Felix Neculai - 22 August 2022

Biserica „Sfânta Cuvioasă Pa­rascheva” din Parohia Cerbu, Protoieria Babadag, județul Tulcea, a fost vizitată duminică, 21 au­gust, de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care i-a binecuvântat pe credincioșii comu­ni­tății.

Cu acest prilej, ierarhul a oficiat și Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de slujitori.

În cuvântul de învățătură, Prea­sfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică a Duminicii a 10-a după Rusalii, la final l-a hirotesit întru sachelar pe preotul paroh Ionuț Cătălin Tănase, iar consiliului parohial i-a oferit act de apreciere pentru implicarea și munca depusă în ultimul timp în vederea împodobirii cu pictură a lăcașului.

În cadrul slujbei au fost pomeniți atât ctitorii bisericii, cât și enoriașii și binefăcătorii care au trecut la Domnul, pentru toți făcându-se slujba Parastasului.

Biserica din Cerbu a fost construită în perioada 1932-1955, pictura iconostasului fiind realizată în perioada 1954-1955.

În aceeași zi, Preasfințitul Părinte Episcop Visarion a vizitat și parohia din localitatea Nicolae Bălcescu, județul Tulcea, aflată în șantier de restaurare, rostind cre­dincioșilor cuvânt de învățătură.