Slujire arhierească la Mănăstirea Rohia, Maramureş

Un articol de: Pr. Adrian Dobreanu - 09 Decembrie 2020

Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Mara­mu­reșului și Sătmarului, a liturghisit împreună cu Prea­sfin­țitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, la Mănăstirea „Sfânta Ana”-Rohia, cu prilejul hramului de iarnă al paraclisului de la demisolul noii biserici, duminică, 6 decembrie. Răspunsurile la strană au fost date de o parte a membrilor Grupului psaltic „Theologos”.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierod. Ghelasie Bledea a fost hirotonit ieromonah pentru Mănăstirea Rohia, iar Gabriel Dan a fost hirotonit diacon, urmând să fie hirotonit preot pentru Parohia Posta, Protopopiatul Chioar.

Preasfințitul Părinte Iustin a rostit cuvântul de învăţătură, iar arhim. Macarie Motogna a prezentat volumul „Arhimandritul Serafim Man, duhovnicul harnic și smerit de la Rohia”. După Sfânta Liturghie, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii, stareții și viețuitorii mănăstirii care au trecut la Domnul, între care Episcopul Nicolae Ivan, preotul Nicolae Gherman din Rohia, preoteasa Maria și copila Anuța.