Slujiri ale ierarhilor hunedoreni în Duminica a 3-a după Rusalii

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 16 Iulie 2024

Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca ­Liturghie la biserica cu hramurile „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Ghelari, Protopopiatul Deva, duminică, 14 iulie.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, PS Părinte Episcop Nestor a tâlcuit pericopa evanghelică a acestei duminici, despre grijile vieții, explicând că bunurile materiale nu trebuie să ne fie piedică în călătoria spre Împărăția cerurilor, ci prioritară trebuie să fie legătura fiecăruia cu Dumnezeu, spre dobândirea mântuirii sufletului.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhi­ereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Altarul de vară al Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva.

Ierarhul a explicat celor prezenți că un creștin autentic trebuie să fie în permanentă legătură cu Dumnezeu, ostenindu-se ca în fiecare zi, în orice faptă împlinită, să-și arate dragostea față de Dumnezeu și de aproapele, împlinind astfel poruncile Mântuitorului Iisus Hristos.