Slujiri arhiereşti în Episcopia Devei şi Hunedoarei

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 04 Iulie 2023

Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit duminică, 2 iulie, Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Ghelari, Protopopiatul Deva, la împlinirea a 50 de ani de la târnosirea lăcașului de cult. După Sfânta Liturghie a fost săvârşită slujba Parastasului, fiind pomeniți Episcopul Gurie Georgiu, preotul Nerva Florea și ctitorii lăcașului de cult, trecuți la cele veșnice.

PS Părinte Episcop Nestor a mulțumit preotului paroh Radu Rus pentru activitatea desfășurată în mijlocul credincioșilor, iar reprezentanților autorităților, membrilor Consiliului Parohial și celor ce susțin activitățile parohiei le-a înmânat acte de cinstire.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din Parohia Mihăileni, Protopopiatul Brad.

Parastas la Dupăpiatră-Cheia

PS Părinte Gherontie Hunedoreanul a participat duminică, 2 iulie, la a 51-a ediție a ma­nifestării „Întâlnirea moților cu istoria”, din satul Dupăpiatră-Cheia, comuna Buceș, ce aminteşte de evenimentele din 18-19 mai 1849, când moţii conduşi de Avram Iancu au învins trupele maghiare.

Ierarhul a săvârșit slujba Parastasului pentru toţi eroii și martirii neamului românesc, apoi au fost depuse coroane de flori din partea reprezentanților autorităților centrale, jude­țene și locale la crucea ridicată în amintirea victoriei românilor.