Slujiri în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului

Un articol de: Darius Echim - 05 Octombrie 2022

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhi­episcopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a sfințit duminică, 2 octombrie, noul altar de vară și a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Șieu, județul Bis­trița-Năsăud. Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură şi a subliniat că „a-i iubi pe vrăjmași nu e lucrarea omului, ci a harului”.

Pr. paroh Ioan Creța a fost hirotesit iconom stavrofor, iar primarul comunei Șieu, Ioan Cifor-Tiniș, directorul Școlii Gimnaziale din Șieu, prof. Simona Monica German, preoteasa prof. Ionela Maria Creța şi membrii Consiliului și Comitetului parohial au primit distincţii.

Ierarhul a binecuvântat capela mortuară din localitate. Aceasta a fost ridicată cu sprijinul credincioșilor și al Primăriei Șieu.

În ziua cinstirii Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie, Preasfinția Sa a liturghisit la Mănăstirea Florești, județul Cluj, cu prilejul hramului, şi a rostit un cuvânt de învățătură cu tema „Maica Domnului, icoană a omului rugător”. La finalul slujbei, ierarhul a săvârşit slujba Parastasului pentru ctitori și binefăcători.