Slujirile ierarhilor hunedoreni în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 19 Martie 2024

În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, 17 martie, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” din Deva. Ierarhul l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Claudiu Bogdan Mârza, care urmează să fie hirotonit preot pe seama Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”-Obârșa din Protopopiatul Brad.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor le-a vorbit credin­cioșilor prezenți despre chemarea pe care o adresează Mântuitorul Iisus Hristos prin pericopa evanghelică din această duminică premergătoare începutului Postului Mare, de a ierta tuturor toate, și i-a îndemnat ca prin lucrarea postului, lepădând păcatul și răutatea lumii acesteia, să-și curățească sufletele spre dobândirea fericirii veșnice.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva. La momentul rânduit din timpul slujbei, diaconul Georgică Lazăr a fost hirotonit preot pe seama Parohiei „Buna Vestire”-Ormindea, cu filia Căinelu de Sus, din Protopopiatul Brad. Vorbind despre Postul Mare, ierarhul a explicat că hrana postitorului este rugăciunea, atât cea individuală, cât și cea din biserică, prin participarea credincioșilor la slujbele specifice acestei perioade.