Slujirile ierarhilor hunedoreni în Episcopia Devei şi Hunedoarei

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 19 Aprilie 2023

La praznicul Învierii Domnului Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a slujit la Catedrala Episcopală din Deva. După citirea Canonului Sâmbetei celei Mari, în miez de noapte, ierarhul a împărțit Sfânta Lumină credin­cioșilor, iar apoi cei prezenţi au înconjurat lăcaşul de cult. Sfânta Lumină a fost adusă și în acest an de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. În fața lăca­șului de cult a fost săvârșită Utrenia Învierii, iar Preasfințitul Episcop Nestor a citit cuvântul pastoral intitulat „Învierea lui Hristos - făgăduință a învierii noastre și chemare la fericirea veșnică”.

Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată în Catedrala Episcopală de ierarh, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de Corala „Sfântul Ierarh Nicolae” a lăca­șului de cult, dirijată de pr. Daniel Balea.
Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a slujit în noaptea Sfintelor Paști la Biserica „Sfinții Îm­părați Constantin și Elena” din Hunedoara, unde a săvârșit Utrenia Învierii și Sfânta Liturghie.