Slujirile ierarhilor hunedoreni la praznicul Tăierii‑împrejur cea după trup a Domnului

Un articol de: Cătălin Ungureanu - 04 Ianuarie 2024

În prima zi a Anului Nou, 1 ianuarie, zi în care se prăznuiesc Tăierea-împrejur cea după trup a Domnului nostru Iisus Hristos și Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Deva.

La predică, Preasfințitul Părinte Episcop Nestor a vorbit despre sărbătorile primei zile din an, explicând că prin supunerea, cu smerenie, la rânduielile Legii Vechi, tăierea-împrejur cea după trup, la punerea numelui, Pruncul Iisus Hristos, Dumnezeu întrupat, a arătat că nu a venit în lume să strice Legea, ci să o împlinească. Ierarhul a amintit că activitatea deosebită pe care Sfântul Ierarh Vasile cel Mare a desfă­șurat-o în Biserică, pe plan liturgic, social, monahal, a rămas o lucrare de referință până astăzi. În încheierea cuvântului, le-a urat tuturor un An Nou cu sănătate și cu împliniri duhovnicești.

Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, împreună cu soborul slujitor. La finalul slujbei, ierarhul i-a îndemnat pe cei prezenți, la început de An Nou, să pună început bun împlinind zilnic un program duhovnicesc prin rugăciune, prin citirea Sfintei Scripturi, a vieților sfinților și prin facerea de bine, după cum ne învață Mântuitorul Iisus Hristos.