Sobe noi pentru sinistraţii din judeţul Galaţi

Un articol de: Pr. Rareș Bucur - 28 Octombrie 2024

Rugăciunea sporită şi oferirea ajutorului concret semenilor aflaţi în grea încercare în urma inundaţiilor au produs roadele necesare şi aşteptate după cumplita încercare.  Semenii noştri afectaţi de inundaţiile devastatoare din acest an primesc în continuare sprijin material şi speranţă din partea Bisericii.

Prin grija slujitorilor sfintelor altare şi a credincioşilor mobilizaţi exemplar în comunităţile parohiale din ţară şi din străinătate, vineri, 25 octombrie, un nou program de ajutorare a sinistraţilor a fost implementat cu succes.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopia Dunării de Jos a planificat ca în această perioadă să se defăşoare o altă etapă a sprijinului prin oferirea a 500 de sobe noi familiilor sinistrate care nu mai au posibilitatea de a-şi încălzi propriile locuinţele, întrucât multe sobe din casele inundate au fost parţial sau complet distruse.

Primele 100 de sobe au ajuns vineri în judeţul Galaţi, la orele prânzului, în trei localităţi din protopopiatele Covului şi Tecuci. Sobele au fost descărcate şi preluate de beneficiari, conform unei situaţii întocmite de reprezentanţi din cadrul consiliilor şi comitetelor parohiale. 

În paralel cu acest program se desfăşoară şi cel prin care aproximativ 3.000 de familii primesc din partea Bisericii câte un metru ster de lemne de fag pentru sezonul rece.